fbpx

Онлайн курс GMAT- 6 юни. Успешното представяне на GMAT – първата крачка към приема

  Нуждаете се от повече информация или консултация? Оставете ни телефон , 2 имена и електронна поща и ние ще се свържем с Вас!

  Курсове по GMAT Успешното представяне на GMAT – първата крачка към приема!

  Учебният център към Международна Фондация „Св.св.Кирил и Методий“ е  официален партньор на Международното изложение ACCESS MBA за БЪЛГАРИЯ!

  Нуждаете се от нова посока в кариерното си развитие и търсите начин да разгърнете лидерския си потенциал? Участвайте в безплатните събития на Access MBA и Access Masters

  https://www.accessmasterstour.com/link/KW3

  Изпитът GMAT оценява езиковите, математическите и аналитичните умения на кандидатите

  Преподаватели:

  доц.д-р Снежанка Доневска математика – ТУ

  гл.асист.д-р Йордан Петков – math. – ТУ 

  д-р Владимир  Филипов английски – СУ

  Маргарита Кузманова – verbal

   

  Занятия:  вечерни и съботно -неделни.

  За сформиране на групите има минимален и максимален брой участници.

  Индивидуална подготовка GMAT .

  *Минимален брой курсисти за стартиране на група 5 човека. Ако до началната дата не е достигнат необходимия брой школата си запазва правото да редуцира часовете.

  График:

  начало край занимания  дни на провеждане цена 
  06.06.2023  

  Онлайн

  при сформиране на група от 5 курсиста

  03.07.2023 18.30 -20.30 понеделник ,вторник и четвъртък

  по график

   verbal

  math.

  819 лв.

  с включени материали

  м.юли

  Онлайн  или присъствен

  при сформиране на група от 5 курсиста 17.00 – 19.00 По график

  събота и неделя

  819 лв.

  с включени материали

  д-р Владимир  Филипов 

  СУ-VERBAL

  Доц.Сн.Доневска  ТУ-MATH.

   

  Индивидуална подготовка

  Онлайн  

  Маргарита Кузманова – verbal

  гл.асист.д-р Йордан Петков – math.

  Минимален брой часове 18 уч.ч. по график 55 лева /уч.ч.

  Включени учебни материали

  990 лв -18 уч.ч. часа по 40 мин.

  пакет

  Запиши се на курс
  • Компютърен изпит, необходим за кандидатстване в 5400 МВА или други програми по мениджмънт и финанси, предложени от повече от 3000 университета и институции в 83 страни. Това е краткото определение за GMAT – Graduate Management Admissions Test, който оценява езиковите, математическите и аналитичните умения на кандидатите. Като всеки изпит и този има своите тънкости, които ако познавате добре, тръгвате от по-добра изходна база.

   Особености
   Тестът GMAT се провежда на компютър. Всеки кандидат получава различни въпроси, които се определят от компютъра. Започва се с по-лесни въпроси и при правилен отговор трудността им се покачва, което носи и повече точки. Няма възможност за връщане назад към стар въпрос.

   „Представете си много коловози. Компютърът ви вкарва в един от тях в зависимост от отговорите на първите 6-7 въпроса. Ако сте в коловоз от високо ниво, дори да не отговорите на всички въпроси, получавате повече точки, отколкото, ако сте в коловоз от по-ниско ниво, в който отговаряте на всички въпроси“, обяснява доц. Снежанка Доневска, д-р на науките, преподавател по висша математика във Факултета за английско инженерно обучение на Техническия университет – София, и преподавател във фондация „Св. св. Кирил и Методий“, която организира курсове за подготовка за GMAT. По думите на доц. д-р Доневска при решаването на задачите от сравнително новата секция в математическата част – Integrated Reasoning – е позволено е да се ползва калкулаторът на компютъра, което обаче не е възможно в другата част – Quantitative.

   Въпросите в езиковата част от изпита също имат своите особености. „За да имате успех във Verbal Section, трябва да можете да четете много бързо и да разбирате прочетеното. За съжаление в последните години отчитам спад в скоростта на четене при курсистите“, обобщава Владимир Филипов, преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“ и в Учебния център към Българо–американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, който също организира курсове за подготовка за GMAT. Владимир Филипов уточнява, че лексиката във Verbal Section не е лесна. „Чете се много труден текст – например от област биохимия, чиято цел е да забави скоростта на четене и възприемане. Затова човек трябва да си е изградил през годините добри навици за бързо четене. Освен това се очаква, че изпитваните имат някакви, макар и елементарни, икономически и финансови познания“, обобщава Филипов.

   Есето по същество е анализ на аргумент, а кандидатът трябва да намери три основни недостатъка в него, коментира Владимир Филипов. И дава пример за поставена тема за есе: „Представете си, че живеете в крайградски квартал, където се планира да бъде изградено университетско градче (кампус). То ще окаже сериозно влияние върху развитието на квартала – ще намали нивото на безработица, ще вдигне наемите на жилищата, ще подобри инфраструктурата“. Трябва да откриете слабите страни на това предложение. Искат се три аргумента против. Може да посочите и повече от три, но те няма да окажат влияние върху точките, които ще ви бъдат присъдени. Но ако аргументите са по-малко от три – ще ви бъдат отнети точки“, обяснява Владимир Филипов. Според него GMAT е подобен на изпитите SAT, но изисква повече зрелост от кандидатите.

   Какво ще научите
   Ще бъдете обучавани от професионалисти, които познават в детайли теста GMAT.

   Ще научите изпитни стратегии, които ще ви помогнат да постигнете своята максимална оценка.

   Ще получите обратна връзка за това с кои части на изпита се справяте добре и кои части трябва да упражнявате повече.

   Ще можете да работите целенасочено за взимането на изпита с желаната от вас оценка, която ще ви помогне да учите, живеете и работите в чужбина.

   Ще бъдете по-уверени във възможностите си, защото ще сте получили най-добрата подготовка от нашите специалисти.

  • GMAT (Graduate Management Admission Test)
   Изпитът GMAT® измерва базови езикови и математически умения, както и умения за аналитично писане, които сте развили по време на своето образование и работа.

  • Формат на изпита

   GMAT се състои от 3 части:

   Analytical Writing Assessment и Integrated Reasoning: Изпитът започва с аналитично писане за което разполагате с 30 минути – Analytical Writing Assessment . Втората част е така наречената Integrated Reasoning –  въпроси, които изискват от вас да се анализират и синтезират данни в различни формати и от различни източници за  30 минути.
   Quantitative section: Втората част от изпита продължава със секция Математика. Тя се състои от 31 тестови въпроса от два вида: Data Sufficiency и Problem Solving. Времето, с което разполагате е 62 минути.
   Verbal section: Последната част от изпита е Езиковата секция. В нея има 36 тестови въпроса от три типа- Reading Comprehension, Critical Reasoning, and Sentence Correction. Времето, с което разполагате е 65 минути.
   Между всяка секция, кандидатът има възможност да направи, по желание, почивка от 8 минути.