fbpx

Онлайн курс GMAT от 18.10.21.Успешното представяне на GMAT – първата крачка към приема

Нуждаете се от повече информация или консултация? Оставете ни тел. си номер и ние ще се свържем с Вас!

Курсове по GMAT Успешното представяне на GMAT – първата крачка към приема!

Учебният център към Международна Фондация „Св.св.Кирил и Методий“ е  официален партньор на Международното изложение ACCESS MBA за БЪЛГАРИЯ!

Изпитът оценява езиковите, математическите и аналитичните умения на кандидатите

Преподаватели:

доц.д-р Снежанка Доневска математика – ТУ

доц.д-р Владимир  Филипов английски – СУ

Брой часове: 60 уч. часа (при групи до 6 човека 52 уч.ч..Цена: 497.
Занятия:  вечерни и съботно -неделни.

За сформиране на групите има минимален и максимален брой участници.

Индивидуална подготовка GMAT .

*Минимален брой курсисти за стартиране на група 6 човека. Ако до началната дата не е достигнат необходимия брой школата си запазва правото да редуцира часовете.

График:

начало край занимания  дни на провеждане цена 
18.10.2021  

Онлайн

Verbal -28 уч.ч.

Доц.Владимир  Филипов – СУ

03.11.2021 18.00 – 20.50 Понеделник , четвъртък и петък

 

 280 лв
с включени материали .
04.11.2021  

MATH. 24  уч.ч.

Доц.Сн.Доневска – ТУ

 

18.00 – 20.50 По график 240 лв.

с включени материали

Запиши се на курс
 • Компютърен изпит, необходим за кандидатстване в 5400 МВА или други програми по мениджмънт и финанси, предложени от повече от 3000 университета и институции в 83 страни. Това е краткото определение за GMAT – Graduate Management Admissions Test, който оценява езиковите, математическите и аналитичните умения на кандидатите. Като всеки изпит и този има своите тънкости, които ако познавате добре, тръгвате от по-добра изходна база.

  Особености
  Тестът GMAT се провежда на компютър. Всеки кандидат получава различни въпроси, които се определят от компютъра. Започва се с по-лесни въпроси и при правилен отговор трудността им се покачва, което носи и повече точки. Няма възможност за връщане назад към стар въпрос.

  „Представете си много коловози. Компютърът ви вкарва в един от тях в зависимост от отговорите на първите 6-7 въпроса. Ако сте в коловоз от високо ниво, дори да не отговорите на всички въпроси, получавате повече точки, отколкото, ако сте в коловоз от по-ниско ниво, в който отговаряте на всички въпроси“, обяснява доц. Снежанка Доневска, д-р на науките, преподавател по висша математика във Факултета за английско инженерно обучение на Техническия университет – София, и преподавател във фондация „Св. св. Кирил и Методий“, която организира курсове за подготовка за GMAT. По думите на доц. д-р Доневска при решаването на задачите от сравнително новата секция в математическата част – Integrated Reasoning – е позволено е да се ползва калкулаторът на компютъра, което обаче не е възможно в другата част – Quantitative.

  Въпросите в езиковата част от изпита също имат своите особености. „За да имате успех във Verbal Section, трябва да можете да четете много бързо и да разбирате прочетеното. За съжаление в последните години отчитам спад в скоростта на четене при курсистите“, обобщава Владимир Филипов, преподавател в СУ „Св. Кл. Охридски“ и в Учебния център към Българо–американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, който също организира курсове за подготовка за GMAT. Владимир Филипов уточнява, че лексиката във Verbal Section не е лесна. „Чете се много труден текст – например от област биохимия, чиято цел е да забави скоростта на четене и възприемане. Затова човек трябва да си е изградил през годините добри навици за бързо четене. Освен това се очаква, че изпитваните имат някакви, макар и елементарни, икономически и финансови познания“, обобщава Филипов.

  Есето по същество е анализ на аргумент, а кандидатът трябва да намери три основни недостатъка в него, коментира Владимир Филипов. И дава пример за поставена тема за есе: „Представете си, че живеете в крайградски квартал, където се планира да бъде изградено университетско градче (кампус). То ще окаже сериозно влияние върху развитието на квартала – ще намали нивото на безработица, ще вдигне наемите на жилищата, ще подобри инфраструктурата“. Трябва да откриете слабите страни на това предложение. Искат се три аргумента против. Може да посочите и повече от три, но те няма да окажат влияние върху точките, които ще ви бъдат присъдени. Но ако аргументите са по-малко от три – ще ви бъдат отнети точки“, обяснява Владимир Филипов. Според него GMAT е подобен на изпитите SAT, но изисква повече зрелост от кандидатите.

  Какво ще научите
  Ще бъдете обучавани от професионалисти, които познават в детайли теста GMAT.

  Ще научите изпитни стратегии, които ще ви помогнат да постигнете своята максимална оценка.

  Ще получите обратна връзка за това с кои части на изпита се справяте добре и кои части трябва да упражнявате повече.

  Ще можете да работите целенасочено за взимането на изпита с желаната от вас оценка, която ще ви помогне да учите, живеете и работите в чужбина.

  Ще бъдете по-уверени във възможностите си, защото ще сте получили най-добрата подготовка от нашите специалисти.

 • GMAT (Graduate Management Admission Test)
  Изпитът GMAT® измерва базови езикови и математически умения, както и умения за аналитично писане, които сте развили по време на своето образование и работа.

 • Формат на изпита

  GMAT се състои от 3 части:

  Analytical Writing Assessment и Integrated Reasoning: Изпитът започва с аналитично писане за което разполагате с 30 минути – Analytical Writing Assessment . Втората част е така наречената Integrated Reasoning –  въпроси, които изискват от вас да се анализират и синтезират данни в различни формати и от различни източници за  30 минути.
  Quantitative section: Втората част от изпита продължава със секция Математика. Тя се състои от 31 тестови въпроса от два вида: Data Sufficiency и Problem Solving. Времето, с което разполагате е 62 минути.
  Verbal section: Последната част от изпита е Езиковата секция. В нея има 36 тестови въпроса от три типа- Reading Comprehension, Critical Reasoning, and Sentence Correction. Времето, с което разполагате е 65 минути.
  Между всяка секция, кандидатът има възможност да направи, по желание, почивка от 8 минути.