fbpx

Юридически английски Корпоративно обучение

Нуждаете се от повече информация или консултация? Оставете ни тел. си номер и ние ще се свържем с Вас!

Курсове по Юридически английски с Георги Няголов

Брой часове: 2 модула по 50 уч. часа
Цена: 450 лв. на модул
Занятия:  вечерни

*Минимален брой курсисти за стартиране на група 6 човека. Ако до началната дата не е достигнат необходимия брой курсисти, школата си запазва правото да редуцира часовете.

График:

начало край занимания  дни на провеждане цена
при сформиране на група при сформиране на група  450 лв.
Запиши се на курс
 • Какво ще научите

  Курсът по юридически английски, специално разработен за български специалисти, изследва правната терминология на български и английски в следните области: обща теория на държавата и правото, устройство на съдебната система, административно, трудово, наказателно, гражданско, търговско, конкурентно право и право на Европейския съюз. Основното предимство на този курс е съпоставителната гледна точка и фокуса върху отношенията между общоправната и българската терминологично-понятийни рамки.

  Курсът използва учебника „Legal English for Bulgarian Professionals“ и е съставен от 2 модула, всеки по 50 академични часа. Всеки модул е независим и може да се посещава отделно.

  Преподавател: Георги Няголов 

  Модул 1

  Понятието „Право” Държавата, Съдебната система, Административно право, Наказателно право

  Модул 2

  Гражданско право, Търговско право, Договорно право, Конкурентно право, Право на Европейския съюз, Юридически английски по международната система „International Legal English“

 • Курсове за напреднали по юридически английски

  Курсовете за напреднали по юридически английски са фокусирани върху използването на английски език в търговско-правните отношения и са базирани на учебника на TransLegal, създаден в сътрудничество с Езиковия институт на Кеймбриджкия университет. Основното предимство на този курс е фактът, че от 2006 г. насам това е най-масово използваната система за обучение по юридически английски език в световен план. Именно затова курсистите, които се обучават по нея, получават не само ясна представа за терминологията на корпоративното, договорното и търговското право в англоезичните юрисдикции, но и достъп до общ език с много неанглоговорящи юристи.

  Курсът е съставен от 3 модула, всеки от по 50 академични часа.

  Всеки модул е независим и може да се посещава отделно.

  Module 1
  The practice of law Company formation Capitalisation Changes in a company Contract formation

  Module 2
  Contract remedies Contract assignment Employment law Sale of goods Real Property law

  Module 3
  Intellectual property Negotiable instruments Secured transactions Debtor-Creditor Competition law Private International Law