fbpx

Юридически английски Корпоративно обучение

  Нуждаете се от повече информация или консултация? Оставете ни телефон , 2 имена и електронна поща и ние ще се свържем с Вас!

  Курсове по Юридически английски с Георги Няголов

  Брой часове: 2 модула по 50 уч. часа
  Цена: 450 лв. на модул
  Занятия:  вечерни

  *Минимален брой курсисти за стартиране на група 6 човека. Ако до началната дата не е достигнат необходимия брой курсисти, школата си запазва правото да редуцира часовете.

  График:

  начало край занимания  дни на провеждане цена
  при сформиране на група при сформиране на група  450 лв.
  Запиши се на курс
  • Какво ще научите

   Курсът по юридически английски, специално разработен за български специалисти, изследва правната терминология на български и английски в следните области: обща теория на държавата и правото, устройство на съдебната система, административно, трудово, наказателно, гражданско, търговско, конкурентно право и право на Европейския съюз. Основното предимство на този курс е съпоставителната гледна точка и фокуса върху отношенията между общоправната и българската терминологично-понятийни рамки.

   Курсът използва учебника „Legal English for Bulgarian Professionals“ и е съставен от 2 модула, всеки по 50 академични часа. Всеки модул е независим и може да се посещава отделно.

   Преподавател: Георги Няголов 

   Модул 1

   Понятието „Право” Държавата, Съдебната система, Административно право, Наказателно право

   Модул 2

   Гражданско право, Търговско право, Договорно право, Конкурентно право, Право на Европейския съюз, Юридически английски по международната система „International Legal English“

  • Курсове за напреднали по юридически английски

   Курсовете за напреднали по юридически английски са фокусирани върху използването на английски език в търговско-правните отношения и са базирани на учебника на TransLegal, създаден в сътрудничество с Езиковия институт на Кеймбриджкия университет. Основното предимство на този курс е фактът, че от 2006 г. насам това е най-масово използваната система за обучение по юридически английски език в световен план. Именно затова курсистите, които се обучават по нея, получават не само ясна представа за терминологията на корпоративното, договорното и търговското право в англоезичните юрисдикции, но и достъп до общ език с много неанглоговорящи юристи.

   Курсът е съставен от 3 модула, всеки от по 50 академични часа.

   Всеки модул е независим и може да се посещава отделно.

   Module 1
   The practice of law Company formation Capitalisation Changes in a company Contract formation

   Module 2
   Contract remedies Contract assignment Employment law Sale of goods Real Property law

   Module 3
   Intellectual property Negotiable instruments Secured transactions Debtor-Creditor Competition law Private International Law